BAHAR koduyla %30 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Yeni Normal: Zoom Toplantılarında Şık Olmak

Okulların açılıp açılmayacağının bilinmediği, iş yerlerimizin kapanma ihtimali olduğu bir dönemdeyiz. Bu yüzden Zoom gibi online videolu konuşma uygulamaları önemini hala sürdürüyor. Biz de bu dönemde online derslerinizde ya da toplantılarınızda işinize yarayacak, sizi daha sağlıklı ve şık gösterecek ipuçlarını yazdık.

1- Aydınlatma

Online görüşmelerinizde en çok dikkat etmeniz gereken aydınlatmadır. Yapabiliyorsanız, büyük bir pencereye karşı oturun. Doğal ışık neredeyse her zaman yapay ışıktan daha iyidir. Işığın arkanızda değil, önünüzde olduğundan emin olun, böylece karanlıkta kalmazsınız.

Pencerenin yakınında değilseniz bilgisayarınızın arkasına lamba yerleştirin. Evinizin çok fazla doğal ışığı yoksa endişelenmeyin. Sahip olduklarınızla elinizden gelenin en iyisini yapın ve dizüstü bilgisayarınızın veya tabletinizin arkasına masa lambası yerleştirin. Bu, video görüşmesinin diğer üyelerini bunaltmadan kamera karşısında aydınlanmanıza yardımcı olacaktır.

2- Arka Plan

Arka planınız çok önemli. Zoom konuşmalarınızın öncesinde kameranızın görüş açısında kalacak alanı kontrol edin. Basit, sade ve dikkat çekmeyen arka planları tercih edebilirsiniz. Basit arka planlar, kamera karşısında daha da profesyonel görünmenize yardımcı olacaktır.

3- Kamera Açısı

Kameranızın açısını iyi ayarlamanız gerekir. Kameranızın en ideal açısı aşağı doğru bakacak şekilde düz veya biraz yukarınızda olmalı. Kameranız size dik bir açıdaysa, görüntünüzden hoşlanmayabilirsiniz. Kameranın üçte birini dolduracak ve tam ortasında olacak şekilde kendinizi konumlandırın.

Kameranız doğru açıya gelene kadar kitapları veya diğer sağlam öğeleri bilgisayarınızın veya tabletinizin altına yerleştirin.

4- Ses

Sessize al butonu kullanmaktan çekinmeyin. Toplantınızda ya da derslerinizde evinizdeki gürültünün, konuşma, hayvan, televizyon seslerinin duyulmasını istemezsiniz. Mikrofonlu bir kulaklık takmak bile ses kalitenizi önemli ölçüde arttırır.

5- Şıklık

Online görüşmelerinizde, sizi şık, canlı ve profesyonel gösterecek en önemli şey görünüşüz olacaktır. Her zaman yaptığınız gibi giyinin ve güne hazırlanın. Duş alın, ihtiyacınız varsa kahve için, ve en profesyönel kıyafetlerinizi giyin. Biliyoruz, 8.30'daki dersinize ya da toplantınıza 8.20'de uyanıp hazırlanmak daha kolay... Ama maalesef bu üzerinizde iyi bir izlenim bırakmayacak. Ne kadar rahat olursa olsunlar, tüm gün pijamalarınızda kalmanın cazibesinden kaçının. Tamamen giyinmek zorunda değilsin! En önemli olan, insanların sizi görecekleri, belden yukarısına kadar profesyonelce giyinmenizdir.

Fotoğraf makinesinde iyi görünen parlak, düz renklere sahip gömlekler giyin. Mavi, kırmızı, yeşil, turkuaz gibi tek renkli güzel görünümlü bir gömlek için dolabınıza bakın. Siyah gibi koyu renkli veya zebra çizgileri veya çiçek desenleri gibi çok desen içeren giysilerden kaçının. Bunlar kamerada pek iyi görünmez.

Beyaz ve sade kıyafetlerinizi giymek isterseniz de, takılar ile daha şık gözükebilirsiniz. İsterseniz tek, isterseniz kombinleyerek kıyafetlerinizi daha şık gösterebilirsiniz. Doğal taş ve doğal incili bilekliklerimizle de hem şık hem de profesyonel gözükebilirsiniz.

Sade kıyafetlerinize yakışacak doğal taşlı ve doğal incili kolye ve bileklik önerilerimiz: 

doğal incili ve doğal taşlı kolyeler

Yasmin Aventurin & Yosunlu Akik & Jade & İnci Kolye | LIMITED EDITION için tıkla!

Cornucopia Safir Zümrüt & İnci Kolye için tıkla!

doğal incili ve doğal taşlı kolyeler

Agathe Doğal İncili Mercan Kolye için tıkla!

Marcella Turkuaz & Mercan & Varisit & İnci Kolye | LIMITED EDITION

Marcella Turkuaz & Mercan & Varisit & İnci Kolye | LIMITED EDITION için tıkla!

Cece Mercan Kolye için tıkla!

Medi Doğal İncili Turkuaz Kolye için tıkla!

Mel Doğal İncili Turkuaz & Pembe Opal Bileklik

Mel Doğal İncili Turkuaz & Pembe Opal Bileklik için tıkla!

Sakura Doğal İncili & Doğal Taşlı Bileklik

Sakura Doğal İncili & Doğal Taşlı Bileklik için tıkla!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın