BAHAR koduyla %30 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?


Güçlü, sağlıklı ve temiz tırnaklara sahip olmak için, her zaman manikür- pediküre gitmeniz gerekmiyor. Evde kendi imkanlarınızla bakım yaptığınız tırnaklarla da aynı sonuçları alabilirsiniz. Ayrıca tırnakların düzenli olarak temizliğini sağlamak, tırnak aralarına giren bakterilerin de engellenmesini sağlar.

İlk olarak tırnakların gücünü yitirmemesi için çok fazla törpülemekten kaçınmak gerekiyor. Kullanılan törpü ve törpüleme yöntemi tırnakların hasar almasına ve kırılmasına neden olur. Törpü kullanmadan önce eller sıcak suda bekletilmeli ve tırnaklar yumuşadıktan sonra törpüleme işlemi yapılmalıdır.

Evde Tırnak Bakımı ve Güçlendirme Yöntemleri

Limon ve Zeytinyağı;


6 damla limon suyunun içerisine 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyarak karıştırın. Tırnaklarınızı bu karışımın içerisinde 10 dakika kadar bekletin. Zeytinyağı tırnaklarınızın bakımını üslenirken, limon güçlenmesini sağlayarak kırılmaların önüne geçecektir.

Karbonat Bakımı;



Bir bardak suyun içerisine, bir çorba kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Bu karışımın içerisine tırnaklarınızı batırın ve 15 dakika kadar bekletin. Haftada 3 kez yapabileceğiniz bu işlem tırnaklarınızın güçlenmesini sağlayacaktır.

Elma sirkesi tırnak içlerindeki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca tırnaklarınızı güçlendirerek kırılmaların önüne geçer. Bir kabın içerisine iki çorba kaşığı elma sirkesi ve sıcak su ekleyin. Bu karışımın içerisinde tırnaklarınızı 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.

Bakımlı Tırnakların Püf Noktaları



Törpü Kullanımı;

Tırnaklar törpüyü pek sevmez. Bu yüzden şekil vermek için sürekli törpülemekten kaçınmalı, makas kesimi yaptıktan sonra törpüyle sadece pürüzler alınmalıdır. Ayrıca makas kesimi ile daha net ve kolay şekiller verilebilmektedir. Törpü kullanmadan önce tırnakları yumuşatmak gerekmektedir.

Tırnak Dipleri;

Tırnak diplerini kesmek, hem sağlıksızdır hem de bu diplerin devamlı olarak uzamasını sağlar. Asla tırnak tipleri kesilmemelidir. Bunun yerine geriye doğru itmek gerekir. Herhangi bir güzellik merkezinde bakım yaptırırken dahi tırnak diplerinizin kesilmesine müsaade etmeyin.

Oje Kullanımı;

Hepimiz ojeli tırnakları daha çok seviyoruz, bu tartışılmaz bir gerçek. Fakat oje güzel görünse de tırnaklara zarar veren başlıca unsurlardan biri. Bu yüzden en az haftanın 2 gününü ojesiz geçirmek ve oje sürmeden önce besleyici yağlar kullanmak tırnaklarınızın daha az zarar görmesini sağlayacaktır.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın