BAHAR koduyla %30 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Tayland'a Gideceklerin Mutlaka Uğraması Gereken Yerler

Eğer turistlerin yoğun olduğu kalabalık yerlerden sıkıldıysanız ve farklı deneyimler kazanmak istiyorsanız, Tayland gezisi sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Bu hafta, Tayland'a gideceklerin mutlaka görmesi gereken yerleri listeledik. Hazırsanız başlıyoruz!

Chiang Mai

Chiang Mai bir aktivite cenneti! Üstelik, hem ucuz hem de kıyılar kadar turistik olmamakla birlikte, turistleri memnun edecek her türlü alt yapı ve eğlenceye sahip olmasıyla Tayland’ın en güzel yerlerinden biri. Gerek fillerle geçirdiğiniz zaman, gerek dünya mutfağında çok sevilen yemekleri, gerek çiçek festivali gerekse geleneksel dövüş sporları Thai box'ı öğrenmek için kurdukları kurslarla bambaşka bir deneyim sizleri bekliyor.

Mae Hong Son

Mae Hong Son, Myanmar (eski adıyla Burma) sınırında yer alıyor. Buranın en önemli özelliklerinden biri dünyaca ünlü yolları. Burada keyifle motosiklet turları yapabiliyor ve yol üzerindeki birbirinden eşsiz durakta keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. 

 

Pai

Pai Tayland’daki diğer hiç bir yere benzemiyor, bambaşka bir ruhu ve bambaşka bir kitlesi var. Sanki Tayland’a 1960’larda gelen hippiler burada bir köy kurup, onlarca yıldır dünyadan izole bir şekilde burada yaşadıktan sonra birileri 5-6 yıl önce bu sırrı öğrenmiş.

Burası Phuket ve Pattaya’nın antitezi: deniz yerine tropik orman havası, resortlar yerine ağaç evler ve bungalowlar, gece pole dance yerine, reggae ya da bir canlı jazz eşliğinde poi showu. Herkesi kucaklayan misafirleriyle 60’ların Woodstock’unun 2010’larda köy olmuş hali diyebiliriz.

 

Phi Phi Adası

Koh Phi Phi Tayland’ın en popüler duraklarından. Plajlarında sabahlayan gençler, durmak bilmeyen partiler, çok sayıda otel ve restoranın olduğu oldukça sosyal bir ortam. Geleneksel Tayland kültüründen uzaklaşmak ve çağımızın eğlencesini yaşamak isterseniz Phi Phi Adası tam size göre. 

 

Railay

Burası dünyanın en ünlü kaya tırmanışlarına ev sahibi yapan yerlerden biri. Dünyanın her yerinden insanların tırmanmak için tatile geldiği, dimdik yamaçların altında bembeyaz kumların ve palmiyelerin serildiği, herkesin sportif ve backpacker ruhlu olduğu bir tatil yeri hayal edin. Railey aslında anakaraya bağlı olmasına rağmen dik yamaçlar nedeniyle ulaşımın denizden sağlandığı bir yer. Her seviyedeki tırmanışçı opsiyonlar mevcut. Çok sıkı tırmanışçılar da var, hayatında ilk defa orada denemeye gelen de.

 

 

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın