BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Renklerin Hayatımıza Getirdiği Enerji

Her rengin kendine özgü bir enerjisi vardır. Her şey ışığa, renge ve sese karşılık gelen farklı frekanslardaki enerjilerden oluşur.

Renkler görsel iletişimin ilk ögesidir. Hayatımızın dengesini sağlamak, ihtiyaç duyduklarımızı elde etmek için renklere yöneliyoruz. Bilincimiz gördüğümüz renklere, giydiğimiz renklere, ruh halimize hatta kullandığımız markalara bile etki ediyor.

Bu yüzden renklerin gücü çok önemlidir.

ipte asılı duran renkli yapraklar

Renkler çok eskilerden beri tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Renk terapisi, renklerin vücut zihin dengesini kurarak rahatlama sağlıyor. Mısır'da renkler tedavi amacıyla kullanılırdı. Tapınakları iyileştirme amacıyla inşa eder ve odayı başka renge boyarlardı.

Renkleri ve enerjileri ayrıntılarıyla sizin için derledik.

Huzurun Pastel Tonları

Duvarda kabartmalı pastel renkler

Pastel renkler artık hemen hemen her yerde kullanılıyor. En moda kıyafetlerde, evlerde, aksesuarlarda, huzur vermesi için meditasyon alanlarında...

Canlı renkler bize enerji verirken, pastel gibi daha sade renkler sakinleştiriyor.

Alışagelmiş yeşilin dışına çıkartan buz yeşili, rahatlık sunan dinlendirici bir enerjisi vardır. Baharı ve doğayı çağrıştırır. 

Yatıştırıcı etkisi olan başka renkler de pudra pembesi ve bebek mavisi tonları. Modernliği ve huzuru temsil ediyor. Soft mavi tonu da deniz kıyısını andırdığı için yazı her an sizinle yaşamaya davet ediyor.

Gökkuşağı Renkleri 

Havada duran kırmızı, mor, sarı, yeşil, mavi, pembe şemsiyeler

Kırmızı: Gücün rengi kırmızı, kök çakranızı çalıştırır. Canlandırıcı etkisi vardır. Motivasyonu, enerji, coşku, aşk duygularını ve kan basıncını yükseltiyor. Kırmızının enerjisi ile auranız yükselecek!

Turuncu: Dışa Dönüklük, sosyallik, canlılık ve neşe verici bir renktir. Enerji dolu ve sosyal olmanız gerektiği zamanlar turuncuyu kullanabilirsiniz. Üstelik turuncu yaratıcılığınıza da etki edecektir.

Sarı: Bu renk ile başarıyı ve zekayı olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Özgüveninizi yerine getirip, mutluluk etkisi yaratır. Özellikle son derece zekanızı kullanmanız gereken aktif bir iş hayatınız varsa sarıyı kullanabilirsiniz.

Mor: Negatif enerjilerden, agresif tavırlardan kurtulmak için morun rahatlatıcı enerjisini kullanabilirsiniz. Yaratıcılık, motivasyonu ve odaklanmayı geliştirdiği için meditasyonlarınızda da moru kullanabilirsiniz. Ruhsal dünyanın rengidir.

Mavi: Zekayı harekete geçirir. İç huzur verir. Sezgilerin rengidir. Sakinlik ve barış duygularınızı arttırır. İlişkilerinizde rahat iletişime geçmenizi sağlar. İlham alabilmek için de kullanabilirsiniz.

Yeşil: Kalp çakranıza etkisi bulunan yeşil rengi, stresi azaltır. Hayatınızı dengede tutar. Kendinizi güvende hissedersiniz. Paylaşma ve cömertlik duygularınıza hitap eder.

Beyazın Hafifliği

Beyaz duvar ve beyaz masada duran beyaz kupa

Beyaz ışığı, temizliği ve bilgeliyi simgeler. Negatif enerjilerden sizi temizler. Farkındalığınızı arttırır. Ruhsal olarak saflaştırır. Beyaz, düşüncelerinizi, duygularınızı ve  ruhunuzu temizlerken ve arındırırken, tüm enerjinizi ferahlatır ve güçlendirir.

Beyazla beraber diğer renkleri kullanmak hem beyazın hem de diğer renklerin enerjisini arttırır. Denge unsurudur.

Siyahın Asilliği

Siyah dalgalar

Siyahın gizemli bir havası vardır. Siyah kişinin kendisi ve dış dünyayla arasına bariyer kurar. Duygularınızı korursunuz, kırılganlıklarınız ve güvensizliklerinizi gizler.

Siyah otoriter bir renktir. Dolayısıyla ruhunuza bu duyguyu geçirecektir. Negatif enerjiyi emer. Siyah rengini kullanarak kendinizi sofistike bir auranın içinde bulabilirsiniz.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın