BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Nazar Boncuğu Hikayesi ve Nazar Boncuklu Kolyemiz: Nile Zincir Kolye

Nazar boncuğu; nazara karşı korunma amacıyla kullanılır, ortasında mavi göz şeklinde bir figür olan, camın odun ateşinde el aletleriyle şekillendirildiği, bir el sanatıdır. Nazar boncuğu, 7'den 70'e, herkesçe bilinen bir semboldür. Evlerimizde, üzerimizde, yeni aldığımız ürünlerde kullanırız. Büyük bir koruyucu gücü olduğuna inanılır.

Nazar boncuğu tarih boyunca birçok kültürde ve dinde kullanılmış, kötülükleri uzaklaştıran güçlü tılsım olarak kabul edilmiştir.

Kültürün ve inancın yanı sıra özellikle süs eşyalarında sıklıkla kullanılır. İyi şans getirdiği düşünülür.

Arkeolojik bulgulardan nazar inancının neolitik çağa kadar uzandığı bilinmektedir. Nazar inancı kültürler arasında var ve kuşaklar boyunca da devam eder. Eski zamanlarda kötü insanların kötülüklerinin dışarı vurduğunu ve iyileri kötü etkilediği düşünülmüş, ve kişinin başına olumsuz olaylar gelmesine sebep olduğuna inanılmış.

Sümerlerde M.Ö. 3000 yıllarına ait nazar amaçlı boncuklar, Firavun mezarlarından çıkan M.Ö. 3500 yılına ait yeşil cam boncuklar, Efes kazılarında adak eşyaları arasında bulunan göz formlu cam boncuklar bulunmuştur.

Eski Türk kabilelerinin de Gök Tanrısı “Tengri”nin rengine yakınlığından dolayı mavi renge hayranlık duyduğu, bu nedenle kobalt ve bakır kullanımını benimsemişlerdir. Eski Türk toplumlarında nazar boncuğuna munçuk, moncuk, monşak, monçak, monçok, muyınçak gibi isimler verilmiştir.

Hatta Hun Hükümdarı Atilla Han’ın atına Muncuk Han adını vermesinin de nazardan korunma amaçlı olduğu belirtiliyor. Böylece nazar boncuğu kültürlerce yayılıyor. Fenikeliler, Asurlular, Yunanlar, Romalılar ve Osmanlılar tarafından kullanılıyor. Akdeniz ve Levent bölgesinde yoğun ama ticaret ve imparatorluğun büyümesiyle dünyanın farklı köşelerine de ulaşıyor.

Binlerce yıllık tarihi olan, sizi olumsuzluklardan koruyacağına inandığımız, kültürümüzün bir parçası olan aynı zamanda süs eşyalarında oldukça fazla kullanılıp şeklini çok sevdiğimiz nazar boncuklarını ürünlerimizde büyük bir heyecanla kullanıyoruz.

Doğal taşların, sembollerin sizi koruduğuna, pozitif etkileri beraberinde getirdiğinde çok inanıyoruz. Bu yüzden doğal taşlarımıza nazar boncuğunu da ekledik ve Nile Zincir Kolyemiz ile nazar boncuğunu birleştirdik!

Nile Zincir Kolye, ister diğer kolyelerinizle kullanarak kombinlerinize uyum sağlasın ister tek başına kullanarak tüm dikkatleri üzerinize çeksin!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın