BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Kabak Koyu, Kaputaş Plajı: Ürünlerimize İlham Veren Koylar

Çok zor zamanlar geçirdik hep beraber. Biri anlatsa "yok artık, sadece filmlerde olur" dediğimiz bir olay yaşadık ve etkileri bütün dünyada hala sürmeye devam ediyor. Koronavirüs fazlasıyla bizi etkiledi. Hepimiz evlerimize kapandık, derslerimizi ve toplantılarımızı evden gerçekleştirmeye başladık. Bu süreçte hepimiz yıprandık, sıkıldık. Haziran itibari ile de yavaş yavaş normalleşmeye başladık. Yeni normalimizde sosyal mesafe kurallarına uyarak biraz daha sosyalleşmeye, yürüyüşler yapmaya, sevdiğimiz etkinliklere geri dönmeye başladık.

Bu yeni normale, yıllardır yapmaktan en zevk aldığım şeyi yaparak başladım: kamp. Bütün bu karantina döneminde en çok merak ettiğim sorulardan biri de "bu yaz denize girebilecek miyim?" sorusu oldu. İzmirde doğup büyümüş biri olarak da deniz görmemişliğim olmamıştı. Tam anlamıyla sörf ve kamp yapmak için yaşayan birisi olarak da bulabildiğim ilk fırsatı değerlendirip Kabak koyuna kaçtım.

Ben ne kadar anlatmaya çalışsam da Fethiye'nin ne kadar güzel olduğu anlatamam. Her köşesi saklı bir cennet olan Fethiye çoğumuzun yaşamak için hayal kurduğu bir yer. Her gittiğimde bir kez daha hayran kalıyorum. Bu 2020 yazında daha önce gitmediğim Kabak koyuna gittim. Fethiye'nin en güzel koylarından biri olan Kabak koyu, Türkiye’de ender rastlanan bir jeolojik yapıya sahip, üç tarafı dağlarla çevrili, kanyon biçimindeki derin bir vadi ve bu vadinin denize açılan çakıllı kumsalından oluşuyor.

Kabak koyunun güzelliği bana kalırsa ulaşımının zor olmasından da geliyor :) Özellikle Kabak koyunun şelalesini duymuşsunuzdur. Gitmesi birazcık zaman alan şelale, her Kabak koyuna gelen turistin görmesi gereken bir yer. Sizi uzun bir dağ yürüyüşünden sonra huzurlu bir şelale bekliyor olacak. Uzun diyorsak gerçekten uzun ve bazılarınızı zorlayabilecek bir yol. Özellikle bu tür dağ yürüyüşlerine alışık değilseniz, rota ve susuzluk sizi zorlayabilir. Uzun olmasına takılmazsanız, manzaranın keyfini de çıkarabilirsiniz. Şelalede tertemiz tatlı bir su sizi bekliyor olacak.

Doğa içinde, denize girebileceğiniz ve sessizliğinde huzur bulabileceğiniz bir tatil düşünüyorsanız kesinlikle Kabak koyunu tavsiye ediyorum. İster kamp yapabilirsiniz ister de bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Kabak koyu özellikle kamp için tercih ediliyor çünkü insanlar kamp kurarken oldukça rahat ediyorlar ve güvende hissediyorlar. Kabakta tanıştığım yerliler özellikle 3-4 sene öncesine kadar çoğunluğu gençler olan grupların geldiğini ve istediklere yere çadır kurabildiklerini, kimsenin kimseye karışmadığını söylüyor. Instagram ve sosyal medya etkisiyle oldukça popüler olan Kabak koyu, her ne kadar eskisi gibi olmasa da bence hala kamp kurmak için gidilebilecek en güzel yerlerden biri.

Üstelik gittiğim zamanın etkisi ile oldukça sakindi. Kalabalık olmaması, denizin ve doğanın keyfini rahatça çıkarabiliyor olmam beni çok mutlu etti. Bu sakinlik ve mutlulukla, kalabalık yüzünden gitmekten çekindiğim Kaputaş plajına da uğradım.

Kaputaş plajı Antalya Kalkan'da yer alıyor. Bu plaja uğramak isterseniz yola arabanızı park etmeniz gerekecek. Normalde çok kalabalık olduğu için park yeri bulmak da zor olabiliyor. Plaj, yol seviyesinden oldukça aşağıda. Kumsala inmek için ana yoldan 187 basamağı inmeniz gerekiyor.

Kalabalık olmamasının etkisi ile Kaputaş plajının güzelliğinden doyasıya faydalandık. Kaputaşın denizinde kaynak suyu deniz ile buluştuğu için oldukça soğuk olur. Hatta o soğuktur ki sıcak yaz günlerinde bile üşümenize neden olabilir. Küçük ve girişi ücretsiz olan bu koyun denizi güzel, dalgalı ve temiz. Ama beni en çok etkileyen ise denizin rengi. Açık yeşilden maviye değişen renk tonu ile muhteşem bir denize ve doğallığa sahip. Neyi sevip sevmediğinize göre değişebilir ama bence Türkiye'nin en güzel plajlarından biri!

Bu tatilimde üzerimden asla çıkarmadığım ve gittiğim her yere çok yakıştığını düşündüğüm Bonjouk Studio kolye, bileklik ve halhalları ekleyerek yazıyı sonlandıracağım. Doğadan, denizden, adalardan, tatil koylarından ilham alarak ürünlerimizi tasarlıyoruz. Özellikle mavi renk, güçlü pozitif etkili doğal taşları bu tatilime çok yakıştırdım ve sizlerle paylaşmak istedim!

Sky Doğal İncili & Doğal Taşlı Halhal

Sky Doğal İncili & Doğal Taşlı Halhal için tıkla!

Ocean Doğal İncili Apatit & Lapis Lazuli Halhal

Ocean Doğal İncili Apatit & Lapis Lazuli Halhal için tıkla!

Adaline Doğal İncili Apatit Kolye

Adaline Doğal İncili Apatit Kolye için tıkla!

Medi Doğal İncili Turkuaz Kolye

Medi Doğal İncili Turkuaz Kolye için tıkla!

Kia Aquamarin & Kuvars & Ametist Bileklik

Kia Aquamarin & Kuvars & Ametist Bileklik için tıkla!

Bu gezi yazımızı Bonjouk Studio blog yazarlarımızdan Güneş Aslan kaleme aldı....

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın