BS35 koduyla %35 İndirim ❤️ Cosmic Lights ve Halhal Koleksiyonu Anneler Gününe Özel %50 İndirimli! Kod: BS50 (4 - 12 Mayıs arasında geçerlidir) ❤️ 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Hollywood'un Altın Yıllarından İkonik Mücevherler ve Görünüşlerinin Ardındaki Hikayeler

Eski Hollywood'un ihtişamını hiçbir şey yenemez: Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Marilyn Monroe. Bu kadınların giydiği kıyafetler gelecekteki kostüm tasarımlarını ve gelecek moda trendlerini şekillendirmeye devam ediyor.
İşte klasik Hollywood aktrisleri tarafından giyilen en göz alıcı, nefes kesici, muhteşem mücevherlerden bazıları.
Marilyn Monroe Bir Filmde En Eski Mücevherini Takıyor
Marilyn Monroe’nun Gentlemen Prefer Blondes'daki gardırobunun 50'li yıllarda elmas çılgınlığını ateşlediği bir gerçek. Monroe, "Elmaslar bir kızın en iyi arkadaşıdır" ifadesini bu mücevherle birlikte kullanıyor. The Moon of Baroda, Monroe’nun armut biçimli, sarı elmas kolyesidir. Hindistan, Baroda'daki Maharajah, 500 yıldan fazla bir süredir bu parçaya sahipti. 18. yüzyılda, Avusturya İmparatoriçesi Maria Theresa, Marie Antoinette bu mücevheri kullandı. 1943'te, Meyer Rosenbaum satın aldı ve film için Monroe'ya ödünç verdi.
Paulette Goddard’ın Çiçekli Kulak Klipsleri ve Bileziği
Paulette Goddard’ın pek çok önemli mücevheri olmasına rağmen, en eşsizlerinden biri zümrüt ve pırlantadan oluşan manşet ve küpe setiydi.
Hem manşet hem de küpeler, yeşil zümrütlere ve çiçek şeklinde elmaslara sahiptir. Trabert & Hoeffer-Mauboussin tarafından hazırlanan bu sette 18K değerinde elmas bulunur. Goddard bu mücevherleri 1939 yapımı The Women filminde takmıştı.
Elizabeth Taylor’ın 1957 Oscar Tacı
Elizabeth Taylor yıllar boyunca muhteşem parçalarla bizi büyülemesine rağmen, hiçbir şey 1957 Akademi Ödülleri'nde giydiği tacı yenemez. Platin ve altına monte edilmiş mayın kesimli elmaslardan dövülen bu 70 yıllık tacı eşi Mike Todd, hediye etmiştir.
Todd, bu etkinlik sırasında 80 Günde Dünya Çevresinde adlı filmi ile En İyi Film ödülünü kazandı. Taylor'a tacı verdiğinde, "Sen benim kraliçemsin ve bir tacın olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Audrey Hepburn’un Breakfast at Tiffany’s Filmindeki İkonik İnci Kolyesi
Hollywood'daki tüm kolyeler arasında en ikonik olanlardan biri, Audrey Hepburn’un Tiffany’s Breakfast at Tiffany’deki elmas ve inci ifadeli kolyesiydi. 
Kolye, Givenchy ve Dior gibi mağazaların Fransız mücevher tasarımcısı Roger Scemama tarafından tasarlandı. Film boyunca giyilen, Hepburn'ün kolyelerinin çoğunu yarattı.
Sophia Loren’in Kapsamlı İnci Kolye Koleksiyonu
1950'lerde Sophia Loren, yoksulluk dolu bir hayattan ünlü bir aktrisin cömert hayatına yükseldi. Beyaz elmaslar ve incilerden başka hiçbir şey gözünü kamaştırmıyordu. Film ödüllerini almaya gittiğinde sıklıkla inanılmaz küpeler ve kolyeler takardı.
En ünlü fotoğraflarından bazıları, 1956'da Paris'teki Cartier kuyumcu dükkanında mücevher alışverişi yapan Loren'i gösteriyor. Beyaz inci kolyeleri ve 200 tane inci yüzüğü araştırıyor.
https://www.pastfactory.com/style/iconic-jewelry-from-hollywood-golden-years/?view-all&safari=1

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın