BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Hindistan'daki Taş Oyma Geleneğini Keşfediyoruz

Hindistan’daki taş oymacılığı geleneği, dünyanın zengin, en köklü geleneklerinden biri. Milattan önce 7. yüzyıldan beri duvar ustaları ve taş oymacıları var. Bugün hala babadan oğula geçen bir zanaat olarak nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor.

 

Klasik taş oymacılığı geleneği elbette mimariden ayrı düşünülemezdi. Puri, Konark, Khajuro, Kailash Tapınağı ya da Mahabalipuram’daki Shore Tapınağı gibi Hindistan’ın tüm önemli tapınakları, Hint taş oyma geleneğinin zenginliğini kanıtlar nitelikte.

 

Jeolojik olarak eski Rajasthan ülkesinin granitler, mermerler, kuvarsit, arduvazlar ve diğer metamorfik kayalar gibi farklı sert kayalar bakımından oldukça zengin olması, orayı adeta tay oymacısı cennetine çevirmiştir. Orta çağlardan beri, yüksek kaliteli taşın mevcut olması, yerel halkın güzel kaleler, saraylar ve tapınaklar inşa etmesine de alan açıyor tabii.

 

Zamanla eyaletteki sayısız taş ocağından çıkarılan kaliteli mermer ve kumtaşı taş ustası geleneğini ve heykeltıraşlık sanatını doğuruyor. 

 

Bu görkemli gelenek bizi öyle heyecanlandırdı ki, hemen çalışmalara başladık. Ancient Hands Koleksiyonunda kullandığımız taşların her biri Hintli artizanların elinde yüzyılların birikimi ve emeği ile şekillendirildi.

Lotus Ametist & Gümüş Küpe | Limited Edition

Lotus Rose Quartz Gümüş Zincir Kolye | Limited Edition

Fiona Florit & Gümüş Küpe | Limited Edition

 

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın