BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Geçmişten Günümüze Kadın Moda İkonları



Kimi film yıldızı, kimi medya dünyasının önemli isimlerinden kimi de futbolcu... Bu hafta sizler için, geçmişten günümüze, sadece yaşadığı dönemde değil şimdi de modaya ilham veren kişileri, her birimizin hayran olduğu moda ikonlarını sizler için yazdık.

Audrey Hepburn



Şık elbiseleri, babetleri ve sade tarzıyla moda ikonu denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Audrey Hepburn, hem kendi döneminin hem de şimdiki zamanın en önemli moda ikonlarından biri. Ünlü oyuncu, “Breakfast at Tiffany’s” filmindeki büyük siyah güneş gözlükleriyle de aksesuarın nasıl kullanılması gerektiğini hepimize gösterdi.

Marilyn Monroe



Bol dekolteli elbiseleri, dar pantolonları ve kırmızı rujuyla gelmiş geçmiş en güzel kadınlardan biri olan Marilyn, günümüzde de stiliyle her birimize örnek olan Hollywood oyuncularından biri. Talihsiz bir şekilde aramızdan ayrılan moda ikonu, tarz denilince hala akla ilk gelenlerden...

Elizabeth Taylor



Kalın kaşları, dramatik gözleri ve güzelliğiyle Hollywood’un menekşe gözlü kadını... Özellikle mücevherleri ve bu mücevherleri en iyi şekilde taşımasıyla bilinen oyuncu, günümüzün modasına ilham olmaya devam ediyor.

Twiggy



İlk model ve stil ikonu olan Lesley Hornby, incecik bacaklarından ilham alınarak takılan Twiggy lakabıyla tanınıyor. Kısacık saçları ve gözaltılarına çizdiği kirpikleriyle 1960’lı yılların en çok ses getiren moda ikonlarından biri.

Grace Kelly



Grace Kelly; Balenciaga, Yves Saint Laurent, Dior and Givenchy gibi tasarımcıların kıyafetlerini son derece iyi taşıyan; abartısız, kontrollü ve şık bir tarzın temsilcisiydi. İlk hamileliği nedeniyle belirginleşen karnını gizlemek için kullandığı Hermes çanta, sonradan onun adıyla anıldı.

Brigitte Bardot



Bikini ve mini şort denince akla ilk gelen isimlerden biri. Sarı, uzun saçları ve etkileyici göz makyajıyla hafızalara kazınan Bardot, özgür ruhu ve çekiciğiliyle Marilyn Monroe’dan sonraki en unutulmaz “sarışın”lardan. Kıyafetleri, aksesuarlarıyla tam bir ikonu.


Prenses Diana



Önce o muhteşem gelinliğiyle manşetlerden inmedi. Prens Charles ile evli olduğu dönemden çok ayrıldığı dönemdeki tarzıyla gönüllere kazınan Prenses Diana; Valentino, Chanel, Versace ve Ungaro’nun tasarımlarını en iyi taşıyan kadınlardan biri oldu.

 

Jane Birkin



Kocaman mavi gözleri, mükemmel fiziği ve düz kahverengi saçlarıyla 60’larda en çok konuşulan kadınlardan biri olan Birkin, mini şortları için bir marka yaratarak kendi moda trendlerini oluşturdu.

Madonna

80’li yılların günümüzde bile etkisi süren pop akımının öncüsü. Çılgın sahne kostümleri, sade makyajı, boyalı platin sarısı saçları, kocaman takılarıyla kullandığı her kıyafet ve aksesuarı bir moda objesi haline getirmeyi başardı.

Anna Wintour



Amerikan Vogue dergisinin efsanevi editörü. Yıllardır değiştirmediği kahküllü küt kesimli saçları, hiç çıkarmadığı güneş gözlükleri ve özgün giyim tarzıyla tam bir moda ikonu! Lakabı, “Nükleer Wintour”. Tüm önemli defile ve davetlerin onur konuğu. Trendleri belirleyen isimlerden.

Fotoğraflar :

https://pin.it/5gAbsQZ

https://pin.it/5ubnOfA

https://pin.it/154ShYr

https://pin.it/5olO5Nq

https://pin.it/2iGKEbM

https://pin.it/2iNgN8x

https://pin.it/uUKfdTP

https://pin.it/uUKfdTP

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın