YAZ koduyla %35 İndirim ☀️ 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Doğal Taşların ve Doğal İncilerin Bakımı

Gök mavisinden deniz mavisine, derin mücevher tonlarına, bitmeyen ışıltılarına, pozitif etkilerine... Kısacası doğal taşları sevmek için çok sebebimiz var! Bu sevgimizi ve hayranlığımızı da doğal inci ve doğal taşlardan tasarladığımız ürünlere aktarıyoruz.

Doğal taşlı ürünlerinizi temizlemek ve dikkatli kullanmak, bu parçaların uzun ömürlü güzelliği için önemlidir. En çok merak ettiğiniz konulardan biri olan doğal taş temizliği hakkında blog yazımızı kaleme alıyoruz!

Farklı değerli taşların farklı fiziksel özellikleri vardır. Bu, ısıya, ışığa, asitlere ve kaşınmaya çok farklı tepki verebilecekleri anlamına gelir.

Bazı doğal taşlar ısıya duyarlıdır bazıları kimyasallara şiddetli tepki verebilir. Öte yandan bazı doğal taşlar ise oldukça dayanıklıdır. Bununla birlikte, ılık su, yumuşak bir deterjan ve yumuşak bir bez, neredeyse tüm doğal taşlar için en güvenli temizlik malzemeleridir.

İlk olarak, takınızı birkaç dakika ılık su ve 2-3 damla deterjan veya temizleme solüsyonu içinde ıslandırın. Doğal taşı nazikçe yumuşak bir bezle silin.

Organik doğal taşlar hassastır. İnci, mercan gibi organik doğal taşlar, gözenekli oldukları için özel bakım gerektirir. Saç ürünleri, parfümler ve kozmetik ürünlerdeki kimyasallara maruz bırakmadığınızdan emin olun.

Değerli taşlarınızı kirlendikten sonra temizlemek, uygun bakımın yalnızca bir parçasıdır. Kullanım öncesi bakım da önemlidir.

Takılarınızı takmadan önce saç spreylerinizi, parfümlerinizi sıkın. Bu kimyasallar sadece değerli taşların parlaklığını almaz, aynı zamanda inci gibi asit ve alkole şiddetli tepki veren bazı doğal taşlar için oldukça zarar verir.

Ürünlerimizi kullanmadığınız zamanlarda özel Bonjouk Studio keselerinde muhafaza ediniz. Aynı kesenin içine birbirini çizebilecek ürünleri bırakmayın.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın