BAHAR koduyla %30 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Büyükada'dan Esinlendiğimiz Yeni Ürünlerimiz: Tarihi ve Mimariyi Koleksiyonlarımızda Birleştirdik!

İlham perilerimizin peşinden koşmaya ve koleksiyonumuza tam gaz yeni ürünler eklemeye devam ediyoruz. Tarihten, doğadan, Büyükadanın eşsiz güzelliğinden ilham alarak yeni ürünlerimizi tasarladık. Yaz aylarına girmiş olduğumuz için içimizde yepyeni mutluluklar oluştu. Bu mutlulukları da ürünlerimize eklemeye özen gösterdik. Hem yazlık kıyafetlerinize çok yakışacak hem de doğal taşlardan ihtiyacımız olan pozitif enerjiyi bize verecek kolye ve halhallar şimdiden takı dolabınızda yerini alsın!

1- Splendid Doğal İncili Turmalin & Güneş Taşı Kolye

Adını tarihi otel olan Splendid Palace Hotelden alan, doğal inciler, turmalin ve güneş taşının muhteşem uyumundan tasarladığımız Splendid Doğal İncili Turmalin & Güneş Taşı Kolye bu yaz favori parçalarımızdan biri! Güneş taşının verdiği eşsiz pembe ışık yansıması, Turmalin taşının mor tonu ile muhteşem bir uyum yakalıyor. Doğal incilerle de Büyükadanın ruhuna çok yakıştırdığımız bu Kolyeyi bu yaz üzerimizden hiç çıkarmak istemeyeceğiz!

Splendid Doğal İncili Turmalin & Güneş Taşı Kolye'ye ismini veren Splendid Palace Hotel Büyükada'nın eşsiz, huzurlu ve dinlendirici ada atmosferi üzerinde geçmişin nostaljik coşkusunu koruyan, doğayla iç içe bir otel. Gümüş kubbeleri ve kırmızı panjurlarıyla muhteşem bir bina, bir tarafı Marmara Denizi'ne, diğer tarafı İstanbul şehrine bakmaktadır. Splendid Palace Hotel 1908'de açıldı. Açıkça bir doğu/batı sentezi sergileyen bu tarihi otel, unutulmaz tarihi ve kültürel mirası nedeniyle Turizm Bakanlığı tarafından özel statüye atanan Türkiye'nin sayılı otellerinden biridir. Yemyeşil ağaçlarla çevrili, doğa ile uyumlu muhteşem bir oteldir. 

2- Prinkipo Doğal İncili Turkuaz & Opal Kolye

 

Büyükadadan esinlenmeye devam ediyoruz. Ada denilince aklımıza ilk gelen aksesuar doğal inciler oluyor. Doğal incilerin, opal taşının güçlü etkisini ve turkuaz taşının verdiği rengi birleştirerek tasarladığımız kolye Prinkipo Doğal İncili Turkuaz & Opal Kolye, en sevdiğiniz kolyeniz olmaya aday!

Prinkipo "prenses" anlamına gelir. Bilindiği üzere de adaların eski ismi de prenses adalarıdır. Aynı zamanda Büyükadanın güzide mekanı Prinkipo yaklaşık 30 yıllık güzel istanbul meyhanesidir. Aynı zamanda ünlü gurme Vedat Milor'un yazısı ile bu yazıyı taçlandırabiliriz:

"Büyükada’da zevkli bir meyhane. Verdiği hazzın gerisinde işletmecisinin kişiliği ve zevki yatıyor. Meyhane demek ‘Çilingir Sofrası’ demek. Adabı ile aheste aheste rakınızı yudumlamak demek… Meyhane geleneği, incelmiş bir kültür anlayışını varsayar. Kaba ve hoyrat insanlar yemeği dayak yer gibi yer, içki içtiğinde de hızlı, ne içtiğini anlamadan ve sarhoş olmak için içer. İstanbul’umuzun kozmopolit niteliğini giderek yitirmesi, eski İstanbul efendilerinin yok olması ve topografik ve siyasi depremler yüzünden artık eski tip meyhane kalmadı ya da kalmamış gibi. Meyhanelerde daha çok ya Güneydoğu mezeleri ya da hazır alınan mezeler servis ediliyor. Otantik ve mevsimlik mezeleri ile Prinkipo, meyhane ruhunu yaşatıyor."
-Vedat Milor

3- Prinkipo Doğal İncili Turkuaz & Opal Halhal

Kolyesinin zarifliğini, halhala da yansıtarak Büyükada'nın eşsiz güzelliğini koleksiyonumuza eklemeye çalıştık.  Gökkuşağı taşı olarak da bilinen doğal taşların en renklisi Turmalin, gökkuşağının tüm renklerini taşıyan nadir bir taştır. Eski bir inanışa göre de yeryüzüne çıkarken gökkuşağından geçmiştir. Turmalin meditasyon için çok uygun bir taştır. Pozitif enerjiyi sağlayacak, fiziksel ve zihinsel enerjinizi verecektir. Turmalin taşı yol çakranızı da etkiler, karşınıza çıkan güçlüklerle yüzleşmek için size destek olur.  Opal taşı ise ismini Latince opalus ve Sanskritçe upala’dan alır. “Mücevher” ya da “değerli taş” anlamına gelir. Opal içerisinde küçük ışıltılı parçacıkları var gibidir. 99 kadar farklı çeşidi vardır. Kozmik görüntüsüyle göz kamaştırır. Sevgi, umut ve şefkat taşıdır. Kızgınlığı geçirir. Kişide özgüveni arttırır. Duygular ve akıl konusunda bütünlük sağlar. Kişiye ilham verir.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın