BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Bali’de Tatil Yapacaklar, Buralara Mutlaka Uğramalısınız

Bali’de yapılacak tatiller, kendinizi bir masal kahramanı gibi hissetmenize, gerçek dünyadan kopmanıza ve içinizin huzurla dolmasına sebep olur. Bali’ye gitmeyi düşünen ya da bunun hayalini kuran herkes için Bali’ye gidince mutlaka gidilmesi gereken yerleri yazdık. Hadi küçük bir Bali yolculuğuna çıkalım. 


Ubud, Pirinç Tarlaları

 

Bali’nin ana besin kaynağı pirinç olduğu için, Bali denince akla ilk gelen şey pirinç tarlalarıdır. Bu tarlalardan en ünlüsü ve güzeli olan, vadiyi merdiven şeklinde bir tarlaya çeviren Ubud’daki Tegalallang ve Jatiluwih pirinç teraslarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

 


Sonsuzluk Havuzları

Bali’de birçok sonsuzluk havuzu yer alıyor fakat Ubud manzarasını tümüyle görebildiğimiz Ubud havuzları herkesin favorisi diyebiliriz. Eğer bütçeniz yeterliyse burada bulunan otellerden birini tercih edebilir ve şehir hayatının kaosundan kaçabilirsiniz.


Lempuyang Tapınağı

Bali’deki en kutsal yerlerden biri olarak sayılan bu tapınak, özellikle Instagram fenomenlerinin en uğrak noktası. Gelen turistlerin uygunsuz davranışları sebebiyle tapınağın içine giremiyor olsak bile, dışarıdan görmek aşık olmak için yetiyor. 


Tirta Gangga

Su Sarayı olarak da bilinen Tirta Gangga, Lempuyang Tapınağı’na 10 km uzaklıkta yer alıyor. 1948’deki bir volkanik patlama ile yerle bir olmadan önce, Karangsem Hanedanlığı’nın kraliyet rezidansı olan kompleks, tüm ihtişamı ile yeniden inşa edilmiş.


Bahçesindeki, heykellerle süslü, havuz labirenti kesinlikle görülmeye değer. Burada yapılacak en güzel şeylerden biri de havuzun üzerindeki yolda yürürken etrafınızı saran Koi balıklarını beslemek.


Nusa Penida Adası

Nusa Penida, Bali’ye yakın küçük bir ada. Kafa dinlemek, doğayla iç içe olmak, dalış yapmak, güzel fotoğraf kareleri yakalamak için biçilmiş kaftan. Çok turistik bir mekan olmaması da kalabalıktan uzak kalmanıza ve kendinize zaman ayırmanıza fırsat bulmak demek.


Pura Ulun Danu Beratan Tapınağı

Diğer adıyla Pura Bratan, Bratan Gölü kenarında, Bedugul Dağları’nın yakınlarında olduğundan, Bali’deki en güzel manzaraları vaad eden tapınaklardan biri. 


Balililer yüzyıllar önce, dağlardan gelen kaynak sularının daha alçak bölgelere ulaşabilmesi için “subak” adı verilen bir sulama sistemi kurmuşlar. Bugün hala kullanılıyor. İşte Pura Bratan da bu subak sistemi üzerinde bulunan, hem ibadetin yapıldığı hem de suyun kontrolünü sağlayan birçok su tapınağından biri.


Handara Kapısı


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her sarayın, her tapınağın girişlerini süsleyen bu tarz anıtsal kapılar, Bali mimarisinin en önemli parçalarından biri. Gel gör ki Lempuyang’dan sonra en popüler kapılar pek de anıtsal bir önem taşımayan Handara Golf Resort’unkiler.

 

Maymun Ormanı

Hinduizmin en önemli prensiplerinden biri, doğa ve insan arasındaki uyumu yakalamak. Maymun Ormanı da Ubud’un ortasında içinde 3 tapınak olan ve yaklaşık 1000 maymunun yaşadığı kutsal bir yer. Orman, tapınaklar çok güzel ama insanlar en çok da maymunlar için bu bölgeyi ziyaret ediyor desek yalan olmaz.

 

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın