YAZ koduyla %35 İndirim ☀️ 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Aralık Ayı Doğum Taşı: Turkuaz!

Kasım ayının sonundayız ve Aralığı sevinçle kucaklayabiliriz! Yaklaşan yılbaşı heyecanınız, özel günleriniz, karar vermekte zorlandığınız hediyeler olabilir. Biz de işinizi kolaylaştırmak ve anlamlı, şans dolu bir ay geçirmeniz için bu blog yazımızı yazıyoruz!

Aralık ayının doğal taşları güzel mavi tonlarıyla bilinirler. Aralık ayı ile ilişkilendirilen 3 doğal taş vardır: Turkuaz, Tanzanit ve Zirkon. Eğer aradığınız şey mavi ise, Aralık ayı doğum taşlarının üçünün de bu favori renk tonu üzerinde benzersiz bir yorumu var!

Antik çağlardan beri hayranlık uyandıran turkuaz, toz maviden yeşilimsi robin yumurta mavisine kadar değişen farklı rengiyle bilinir. Çarpıcı rengini andıran her şeye adını veren birkaç mineralden biridir.

"Turkuaz" kelimesi, Türkiye'den Avrupa'ya getirilen "Türk taşı" nı ifade eden Fransızcası pierre tourques'ten esinlenerek verildi. Tarihi 13. yüzyıla kadar uzanıyor.

Antik Pers gök mavisi turkuaz değerli taşların geleneksel kaynağıydı. Bu renk, kökeni ne olursa olsun günümüzde genellikle "Pers mavisi" olarak adlandırılır.

Turkuaz, yağmur suyunun toprakta bakırı çözdüğü kurak bölgelerde bulunur, alüminyum ve fosforla birleştiğinde renkli yumrulu tortular oluşturur. Bakır mavi tonlara katkıda bulunurken, demir ve krom bir miktar yeşil renk katar.

Eski Mısırlılardan Perslere, Azteklere, Yerli Amerikalılara, krallar ve savaşçılar binlerce yıldır turkuazlara hayran kaldılar. Mücevherlerden tören maskelerine, silahlardan dizginlere kadar her şeyi süsledi.

Turkuaz, kullanıcısına refah getireceğine inanılan, iyi bir şans ve başarının sembolü olarak kabul edilir.

Gökyüzü ve denizi çağrıştıran turkuaz, olumsuzluğu ortadan kaldıran ve iyi şans, iç huzur, istikrar, kendini gerçekleştirme, yaratıcılığı simgeleyen koruyucu bir değerli taştır. Yay burcu için bir burç taşı olan turkuaz, bu işaretin nitelikleriyle, özellikle iyimserlik, nezaket ve maceraperestlik ile ilişkilidir.

Turkuaz doğal taşını kullandığımız ürünlerimiz:

Marcella Turkuaz & Mercan & Varisit & İnci Kolye için tıkla!

Medi Doğal İncili Turkuaz Kolye için tıkla!

Sienna Lapis Lazuli & Mercan & Akik Bileklik için tıkla!

St Barts Turkuaz, İnci & Mercan Küpe için tıkla!

Esmeralda Doğal İncili Turkuaz Kolye için tıkla!

Daha fazla Turkuaz doğal taşlı ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın