BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Antik Mısır Aksesuar Stili

Antik çağda baskın bir uygarlık olan Mısır, teknoloji, altın, gümüş gibi değerli madenler ve değerli taşlara sahipti. Gösterişi ve ihtişamı seven Mısır kralları, dönemin aksesuarlarının belirlenmesinde öncülük ettiler. Krallar hariç her sınıftan insan takı takmayı sever ve her fırsatta üzerlerinde taşırlardı. Hatta dönemin mimarisinde, heykellerinde de altın ve gümüşü oldukça sık kullanmışlardır.


Öbür dünyaya inan Mısır halkı, ölülerini değerli takılarıyla gömerlerdi. Bu da takıların dini ve güçlü bir sembol haline gelmesini sağlamıştır. 

 

Antik Mısırlıların en çok tercih ettiği takılar genelde bilezik, kolye, yüzük, kemer, saç boncukları ve muskalardı. Hayvan figürleri ve parşömenden tasarlanan takıları çok severlerdi. Antik Mısırda takı tasarımında kullanılan en ilginç malzemelerden biri de camdı. Cam ilk olarak Mısır'da bulunmuş ve kullanılmıştır. Cam Mısır'da o dönem çok az bulunurdu ve çok pahalıydı.

 

Takıları yapmak için en çok altın ve bakır tercih edilirdi. Her iki maden de Nubain bölgesinde bol miktarda bulunuyordu. Demir, gümüş ve bakırı, altına karıştırarak altında renk değişimini sağladılar. Bunun yanı sıra Lapislazuli, garnet, obsidyen, carnelian, zümrüt, inci, kaya kristali Antik takı tasarımında Mısır'da kullanılan en yaygın malzemeler arasındaydı.

 

Yüzük ve kolyeleri hem erkek hem de kadınlar kullanırdı. Koruyucu muskaları takanları güçle, tılsımla doldurduğuna inanılırdı. Muskaların şekli; insan, hayvan, tanrı bir sembol ve daha birçok formda olabilirdi. Özellikle Muskalar diğer dünya görüşü için tercih edilirdi.

 

Ayrıca Antik Mısır'da boncuklu kolyelerde yaygın olarak kullanılmıştır. Bu boncuklu kolyeler çoğu zaman çeşitli takı ve muskalarla süslenirdi. Genelde boncuklar kilden, taşlardan, camdan imal edilirdi.

 

Siz de Antik Mısır takılarını seviyor, altın ve gümüşten vazgeçemiyorsanız, Bonjouk Studio’nun modelleri sizleri bekliyor.

 

 

 

Fotoğraflar; https://tr.pinterest.com/pin/336292297173398473/

https://onedio.com/haber/tarihteki-en-efsane-kadinlardan-biri-olan-kleopatra-hakkinda-daha-once-hic-duymadiginiz-15-sasirtici-gercek-840124

https://wwd.com/fashion-news/fashion-scoops/the-metropolitan-museum-of-art-plans-jewelry-the-body-transformed-exhibition-for-fall-1202760502/

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın