BAHAR koduyla %30 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Altın Kaplama Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Altın kaplama takılar, saf altın takılar satın almak için bütçe dostu bir seçenek sunar. Daha uygun fiyatlarla sizi hayal ettiğiniz stile kavuşturur. Altın kaplama, büyük ölçüde altın kaplamanın kalınlığına ve saflığına, parça için kullanılan ana metale ve işçiliğin kalitesine bağlı olarak değişen kalite seviyelerinde gelir. Bir kez kaplandıktan sonra, gerçek altını sadece bakarak altın kaplama takılardan ayırt etmek neredeyse imkansızdır.
Altın kaplama mücevherlerin size uygun olup olmadığından emin değil misiniz?
Bu kılavuzda, satın almadan önce altın kaplama hakkında bilmeniz gereken 5 şeyi özetledik.
1) Altın kaplama nedir?
Altın kaplama, ince bir altın tabakasının bir ana metal üzerine yapıştırıldığı bir işlemdir. Kaplama, mücevher dünyasında oldukça yaygındır, altın ve rodyum iki popüler türdür.
2) Altın kaplama işlemi nedir?
Takıları altınla kaplamak kolay bir işlemdir ancak birkaç adım gerektirir. Mücevher parçası önce iyice temizlenmeli ve tüm kirleticilerden arındırılmalıdır. Ana metal üzerindeki kir ve yağ, altın tabakanın doğru şekilde yapışmasını önleyeceği için bu çok önemlidir. Buharlı temizleme, ultrasonik temizleme ve elektro temizleme, en iyi sonuçları elde etmek için ana metali temizlemek için kullanılan bazı yöntemlerdir.
Daha sonra, ana metal üzerine ince bir yüksek kaliteli nikel tabakası kaplanır. Bu, altın tabakayı ana metalin herhangi bir şekilde etkilenmesine karşı korumak içindir.
Son katman için, mücevherler altınla kaplara daldırılır ve altını ana metale kaynaştırmak için pozitif bir elektrik yükü kullanılır. Altın kaplama kalınlığına ulaşıldığında, takı kuruması için asılır.
3) Altın kaplama gerçek altın mı?
Evet, altın kaplama gerçek altındır. Altının saflığı ne kadar yüksekse, rengi o kadar altına benzer. Biz ürünlerimizde 0,5 mikron altın kaplama kullanıyoruz.
4) Altın kaplama ne kadar kalın olmalıdır?
Altın kaplama için ideal kalınlık 0,5 ila 1,0 mikron arasındadır. Bu ince bir katman gibi görünse de yüzük ve bilezik gibi sert aşınmaya maruz kalan mücevher parçaları için bile yeterlidir.
5)Altın kaplama takıları nereden satın alabilirim?
Bonjouk Studio’nun altın kaplama aksesuarlarına göz atmayı unutmayın!

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın