BS35 koduyla %35 İndirim | 1.750 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz

Akik Taşının Özellikleri ve Faydaları

Akik taşı en ünlü taşlardan biridir, bir kalsedon çeşididir. Bu değerli kuvars taşının rengi parlak sarı-turuncudan, kırmızımsı-turuncuya yakın ve koyu kırmızımsı kahverengiye kadar değişir. Ayrıca tamamen yarı saydamdan yarı opaklığa kadar her halde bulunabilir.

Akik Taşı Nedir?

Bu değerli turuncu taşın renginin kaynağı demir oksittir. Bu, güneşte bırakarak bile kolayca ısıl işlem görebileceği anlamına gelir. Taşın ısıya maruz bırakılması, demir oksitlendikçe kırmızı tonlarını koyulaştıracaktır.

Akik Taşı Neyi Simgeliyor?

Akik taşı, ateşli bir gün batımının parıltısının veya sonbaharın parlaklığının üzerimizdeki etkisi gibi bizi büyüler. Cesur enerjiyi, sıcaklığı, güçlendirdiği ve teşvik ettiği kadar devam eden bir neşeyi sembolize eder.

Cesaret, dayanıklılık, enerji, liderlik ve motivasyon taşı olarak bilinir. Akik taşının, parlak, zengin renkleri sayesinde tarih boyunca bize ilham verdiği ve koruduğuna inanılmıştır.

Eski Mısırlılar, turuncu tonları ona daha kadınsı, pasif, alıcı nitelikler kazandırdığı için Akik taşına “batan güneş” adını verdiler. Taş, eski dinde büyük bir tanrıça olan İsis'in zengin ve verimli adet kanıyla bağlantılıdır. Geleneksel olarak arzuyu, sevgiyi ve tutkuyu geliştirmek için giyilir.

Akik Taşı Neye İyi Gelir?

Akik taşının konuşmacıların cesur ve etkili olmalarına yardımcı olduğu söylenir.

Eski zamanlarda, savaşçılar, savaş sırasında cesaret ve fiziksel gücü artırmak için boyunlarına akik kristali takarlardı.

Eski Mısır'daki usta mimarlar, rütbelerini göstermek için onları giydiler ve Orta Çağ'da simyacılar, diğer akik taşlarının enerjilerini harekete geçirmek için bu taşı kaynattılar. Eski zamanlarda Yüksek Rahiplerin göğüs zırhlarındaki ilk taş olan Akik, şehitlerin kanını sembolize ediyor, hastalık ve vebayı uzak tuttuğuna inanılıyordu.

Akik taşının yaratıcı ve cinsel enerjilerimizi depolayan sakral çakrayı dengelediği ve açtığı söylenir. Bu enerji noktası, tıpkı kristal gibi turuncudur ve gücü çekerek canlılığı artırır.

Akik Taşınızı Nasıl Temizlersiniz?

Tüm kristaller gibi, güçlerinin çoğunu ortaya çıkarabilmemiz için çok özen ve çaba gerektirirler. Su, Akik kristalinizin içinde depolanan herhangi bir negatif enerjiyi nötralize etmenin ve onu doğal durumuna geri döndürmenin bir yoludur. Nehir veya akarsu gibi doğal akan su en iyisi olsa da, gerekirse bir musluk altında durulayabilirsiniz.

Su kaynağınız ne olursa olsun, taşınızı tamamen suya batırdığınızdan ve işiniz bittiğinde kuruladığınızdan emin olun.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın